slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

AED en reanimatie training

Inmiddels heeft een deel van de medewerkers van Rederij Succes een reanimatie- en AED training gevolgd.
Verschillende onderwerpen zoals het benaderen van een slachtoffer, borstcompressies en beademing en het gebruik van de AED zijn behandeld.
Enthousiaste deelnemers met veel vragen, duidelijke instructies van de trainer en gezelligheid waren de ingrediënten van deze geslaagde avond.

Vervolg training

Een vervolg training gaat er zeker komen, vooral gericht op herhaling van reanimatie en gebruik van een Automatische Externe Defibrillator maar ook op praktijksituaties aan boord van de schepen. Wat te doen in noodsituaties op lastig bereikbare situaties, staan alle procedures juist op papier etc. etc.
Wij hopen natuurlijk dergelijke situaties nooit mee te maken maar mocht het aan de orde zijn is het belangrijk dat je weet wat te doen!

1 presentatie 2 controle 3 borstcompressie 4 beademing 5 Aed oefenen 6 presentatie 7 certificaat

Wat is een AED?

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator.

Wanneer is een Automatische externe defibrillator nodig?

Een Automatische Externe Defribrillator is nodig bij een hartstilstand. Er is dan sprake van kamerfibrilleren, een ernstige ritmestoornis. Bij kamerfibrilleren ontstaan er chaotisch prikkels in het hart, waardoor de hartkamers niet meer samentrekken en er geen bloed meer rondgepompt wordt. Het hart moet dan gedefibrilleerd worden, een soort resetten van het hart.