Amsterdam IJ Overhoeks en Eye
Amsterdam IJ Muziek gebouw aan het IJ
Amsterdam IJ

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Varen op het IJ

Op het IJ vaart u tussen pleziervaart, beroepsschepen en pontjes door: overal is wat te zien. Het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Toren Overhoeks (de ‘Shell-toren’) en de Passengers Terminal Amsterdam (PTA) zijn de bekende hoogtepunten rondom het vernieuwde Centraal Station. Recenter kwamen daar het EYE Filmmuseum en de twee gebouwen van het Paleis van Justitie (Paleis IJdok) bij. Vanaf het water heeft u extra goed zicht op deze architectonische blikvangers.

NDSM-werf

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord ontwikkelt zich tot nieuw creatief centrum van de stad. Kunstenaars, architecten en ontwerpers werken hier naast de hippe kantoren van MTV en Red Bull. Met loodsen, kranen en werkplaatsen is de rauwe, industriële sfeer mooi behouden. De combinatie van industrieel erfgoed en nieuwe architectuur komt het sterkst terug in de Kraanbaan: een glazen kantoorpand op een gerestaureerd kraanspoor.

Amsterdam Marina

Ook de nieuwe, gezellige jachthaven Amsterdam Marina ligt aan de NDSM-werf. Met het HISWA-hoofdkantoor, 350 ligplaatsen voor pleziervaart en verschillende watersportbedrijven is dit het nautische hart van de hoofdstad. In de haven zit het populaire biefstukrestaurant Loetje aan ’t IJ: een prachtige plek om uw vaartocht te beginnen en/of af te sluiten. Aan de overkant van het IJ ziet u het REM-eiland, het voormalige televisiezendstation in zee dat is omgebouwd tot restaurant.

Combinatie

U kunt de tocht over het IJ goed combineren met een rondvaart door het Oostelijk Havengebied, het centrum van de moderne Amsterdamse architectuur.

Praktische informatie varen op het IJ:

  • Duur: Het basisarrangement bestaat uit 2 uur varen. Dit kunt u naar wens uitbreiden.
  • Groepsgrootte: 15-45 personen

Offerte aanvragen