slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Rederij Succes neemt AED in gebruik

Op het salonschip Succes is vanaf heden een AED aan boord beschikbaar.
AED Succes
De Automatische Externe Defibrillator (AED) is een apparaat dat het hart van slachtoffers van een hartstilstand (circulatiestilstand) m.b.v. elektroschokken weer op gang kan brengen. In de eerste minuten na een hartstilstand is er doorgaans sprake van een ritmestoornis. Het hart staat dus niet stil, maar beweegt in een ongecoördineerd ritme, waardoor het bloed niet meer wordt rondgepompt. Door toediening van elektroschokken kan het normale ritme weer worden hersteld. Hoe sneller hulp met de defibrillator geboden wordt, hoe groter de kans op overleven zonder blijvende schade aan hersenen en andere organen. Doordat het apparaat zelf aangeeft wat er moet gebeuren, kan het ook gebruikt worden door niet-professionele hulpverleners.

Aangezien hulp op het water niet altijd zo dichtbij is als op de vaste wal heeft Rederij Succes besloten om een schok- en waterbestendige AED aan te schaffen via aed.nl. De investering in dit apparaat is behoorlijk maar de veiligheid en gezondheid van onze gasten is vele malen belangrijker.
De AED die wij hebben aangeschaft gebruikt een “sleutel” die, wanneer ingevoerd in de AED, deze in een kinder-defibrillator omzet.
Wij hopen uiteraard de AED nooit te hoeven gebruiken, maar mocht dit toch nodig zijn geeft het extra tijd om de vaste wal en de hulpdiensten te bereiken.
AED Succes 2
Een AED is een mooi apparaat, maar zelf doet het niets. Iemand moet hem bedienen. De AED neemt een deel van het werk over en hij vertelt wat je moet doen, maar het begint met reanimeren. Daarom zullen alle medewerkers van Rederij Succes voor aanvang van het nieuwe seizoen een EHBO cursus volgen waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de AED en reanimatie.