slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebeid Amsterdam

De grachten, de Amstel, het IJ: Amsterdam vanaf het water is een belevenis. Door de structuur van de binnenstad kunt u bijzonder veel mooie plekken per schip bekijken. Van Oud-Zuid tot de Wallen, van de NDSM-werf tot Carré.

Foto’s

De grachten

Sinds 2010 staat de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Talloze bruggen, zijgrachten en woonboten, statige, afwisselende grachtenpanden, volle terrassen… U komt ogen tekort. De sfeer van de Amsterdamse grachten is monumentaal, maar tegelijk bruist het er van de grootstedelijke energie.

De Amstel

Varend over de Amstel ziet u een aaneenschakeling van bekende gebouwen. Zo vaart u langs het Amstelhotel, Carré, de Hermitage, de Stopera en Hotel de ‘l Europe. Vanaf de Amstel kunt u de grachten op of richting het Oosterdok. Zo vaart u langs het Scheepvaartmuseum, NEMO, de bibliotheek en het conservatorium naar het IJ.

Rondom het IJ

Rondom het IJ is de nieuwe architectuur van de hoofdstad te bewonderen. Het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het EYE Filmmuseum, het nieuwe Paleis van Justitie: om de zoveel tijd komt er weer een nieuwe blikvanger bij. De NDSM-werf is in opkomst. De uitstraling van dit deel van Noord is rauw industrieel, gecombineerd met hippe, hedendaagse gebouwen. Voor liefhebbers van moderne architectuur is ook een boottocht op het IJ door het Oostelijk Havengebied een must.

Bestemmingen

In Amsterdam zijn veel mogelijke opstap- en afstapplekken. Uiteraard kunnen wij u ergens afzetten voor een museumbezoek of diner en u later weer ophalen. U kunt uw rondvaart door Amsterdam ook beginnen en/of eindigen in Muiden, Weesp, Volendam, Almere-Haven, Ouderkerk aan de Amstel of Zaandam.

Zie ook