slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied De Zaan

Wie kent niet de prachtige houten windmolens en de typisch Zaanse huisjes met hun rijk versierde gevels? De Zaanse Schans is wereldberoemd. Maar langs de Zaan is nog veel meer te zien. Fabrieken en monumentale gebouwen herinneren aan de rijke industriële geschiedenis van het gebied. Ook qua natuur heeft de Zaanstreek veel te bieden. Buiten Zaandam vaart u door een uniek veenweidelandschap vol kieviten, grutto’s en tureluurs.

Foto’s

Zaanse Schans

Vanaf het schip heeft u mooi zicht op de molens van de Zaanse Schans. De molens werden voor verschillende productieprocessen gebruikt: elk ontwerp is dan ook anders. Als u aanmeert waant u zich in een levendige woon-werkbuurt uit de 18e eeuw. De meeste molens kunt u bezoeken en in de musea leert u over ambachten als klompen maken en kaasmaken. Ook voor kinderen is de Zaanse Schans een belevenis.

Industrieel erfgoed

De Zaanstreek is een van de oudste industriegebieden van Europa. Silo’s, fabriekspijpen, loodsen: overal ziet u er de sporen van. Vergaap u aan de vele pakhuizen, waar vanaf de 16e eeuw levensmiddelen werden opgeslagen. Of vaar langs de stenen zeepziederij ‘De Adelaar’ in Wormerveer. En wat dacht u van de voormalige chocoladefabriek van Verkade?

Natuur

Een groot deel van de Zaanstreek ligt onder zeeniveau. De polders zijn drooggemaakt, waardoor een typisch Hollands gebied is ontstaan. Vanaf de Zaan kijkt u uit over eindeloos veel sloten, dijken, knotwilgen en wuivende rietkragen. De molens, de stolpboerderijen en de Zaanse huisjes versterken de natuurlijke kwaliteit van het landschap.

Bestemmingen aan de Zaan

Over de Zaan vaart u naar Zaandam, Wormer, Wormerveer, Oost-Knollendam of West-Knollendam. Via het Noordzeekanaal en het IJ is ook Amsterdam makkelijk te bereiken.

Zie ook