slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied Eem

Omdat er weinig wegen langs lopen, is de schoonheid van de Eem – ‘de verborgen rivier’ – niet bij iedereen bekend. Ten onrechte. Natuurgebieden vol bloeiend groen, uiterwaarden, weilanden, pontjes, gemalen en monumentale boerderijen uit de middeleeuwen: alles rondom deze eeuwenoude rivier straalt rust en stilte uit. En dat midden in de Randstad. Varen over de Eem is onthaasten. Vaak komt u lange tijd alleen vogels en een kanovaarder tegen.

Foto’s

Uniek in Nederland

De 18 km lange Eem is de enige rivier die in Nederland ontspringt en eindigt. De Eem begint bij de beroemde Koppelpoort in Amersfoort en wordt gevoed door samenvloeiingen uit de Gelderse Vallei. De rivier mondt uit in het Eemmeer, een van de randmeren. De natuurlijke loop van de rivier is relatief weinig beïnvloed door dijkverzwaringen. Dat merkt u aan de vele bochten: de Eem kronkelt zich gemoedelijk een weg door de regio. Met zijn talloze dode armen en eilanden is de rivier zeer afwisselend.

De Grote Melm, de thuisbasis van Rederij Succes, ligt mooi landelijk aan een afgesneden bocht van de Eem. Sinds de late middeleeuwen losten hier schepen, omdat de rivier richting Amersfoort te ondiep werd. Nu ligt hier in de Eem een vogelrijk eiland dat eigendom is van Natuurmonumenten. De Grote Melm is een mooie plek om uw vaartocht te beginnen en/of eindigen. Op deze sfeervolle locatie kunt u ook vergaderen.

Bestemmingen langs de Eem

Over de Eem vaart u naar Amersfoort, Soest, Baarn, Eembrugge of het Eemmeer. Op dit prachtig weidse meer gaat u voor anker voor een lunch, borrel of diner. Of u vaart verder via de randmeren naar een bestemming in Naarden, Huizen, Almere-Haven, Muiden of Spakenburg.

Rederij Succes biedt u diverse mogelijkheden voor varen op de Eem.
Bijvoorbeeld een boottocht met het Salonschip “Succes”. De Succes is een voormalige stoomsleepboot die met behoud van zoveel mogelijk originele details is omgebouwd tot een comfortabel schip voor boottochten op de Eem met maximaal 50 passagiers.

Zie ook