slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied Markermeer en IJmeer

Op het Markermeer kiest u het ruime sop. U heeft een echte vaar-ervaring op het grote, open water van de voormalige Zuiderzee. Op een zomerdag met goede wind wemelt het hier van de zeilboten. Nieuwe jachten en oude klippers van de bruine vloot: het is een genot om vanaf het dek alle schepen te bekijken. Langs het Markermeer liggen pittoreske oud-Hollandse plaatsen met een mooi dorps- of stadsgezicht vanaf het water.

Foto’s

IJmeer

De zuidkant van de voormalige Zuiderzee heet het IJmeer. Vanaf Amsterdam komt u, via de Oranjesluizen op het IJmeer, langs de nieuwe architectuur op IJburg en het Vuurtoreneiland. Via het IJmeer maakt u een schitterende tocht naar het Muiderslot of naar forteiland Pampus.

Gouwzee

Het binnenwater dat is ontstaan door de aanleg van de dijk naar Marken heet de Gouwzee. De Gouwzee gaat over in het Markermeer. Monnickendam, Volendam en het voormalig eiland Marken zijn echte toeristenmagneten. En niet ten onrechte. Dit zijn prachtige oud-Hollandse vissers- en handelsplaatsen met veel karakteristieke huizen, mooie kerken, musea en monumentale panden.

Flevoland

Windmolens, bakens, dammen, vogels en een weids uitzicht. Aan de oostkant van het IJmeer vaart u langs de Oostvaardersdijk: de rand van de Flevopolder. Op termijn zullen Amsterdam en Almere naar elkaar toegroeien tot een dubbelstad, waardoor de functie van het IJmeer zal veranderen.

Bestemmingen

Muiden, Weesp, Amsterdam, Durgerdam, Marken, Monnickendam, Volendam, Hoorn en Almere zijn mogelijke opstap- en afstapplekken voor uw tocht over het Markermeer. Uiteraard kunt u uw vaartocht uitbreiden met een stuk Vecht, randmeren of Amsterdam.

Zie ook