slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied Pampus

De tocht naar forteiland Pampus is een mooie ervaring. Op het IJmeer rondom het eiland is het meestal druk met zeilboten. Nieuwe jachten en oude klippers: overal is iets te zien. U vaart op groot, weids water, maar rondom ziet u nog het vaste land. U kijkt uit op de nieuwe architectuur van IJburg, het Vuurtoreneiland, Almere en de oude vestingstad Muiden. De lucht boven het IJmeer is vaak spectaculair, met typisch Hollands licht.

Foto’s

Voor Pampus liggen

In de buurt van het eiland voor anker gaan om heerlijk te dineren met een goed glas wijn? Na afloop kunt u dan letterlijk ‘voor Pampus liggen’. De uitdrukking komt uit de VOC-tijd, toen de grote schepen hier vaak vastliepen. De bemanning was bijna thuis, maar moest wachten op het juiste getijde. Om de wachttijd te veraangenamen, hielden de zeelieden vaak een groot feest, zo luidt het verhaal.

Het eiland op

Wilt u aanmeren om het Pampus te verkennen? Dat kan uiteraard ook. Het prachtige fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De rijke geschiedenis komt tot leven tijdens een rondleiding, de interactieve Pampus Xperience of een spannende speurtocht voor kinderen. Na afloop halen wij u weer op.

Bestemmingen

Pampus ligt voor de kust van Muiden en is ook vanaf Amsterdam, Durgerdam, Weesp, Volendam en Almere-Haven goed te bereiken.

Zie ook