slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied Randmeren

De brede randmeren rondom Flevoland vormen een aantrekkelijk vaargebied. De oevers zijn een afwisseling van polders, ondiepe stranden, windmolens, jachthavens en historische plaatsen als Spakenburg en Naarden. Aan de stranden en op het water wordt ’s zomers volop gerecreëerd. Op het Gooimeer en het Eemmeer heeft u een weids panorama-uitzicht. Boven de randmeren ziet u vaak de typisch Hollandse luchten: een samenspel van wolken, wind en licht.

Foto’s

Reeën en trekvogels

De verschillende meren zijn door grote bruggen van elkaar gescheiden. In de randmeren liggen enkele eilanden. De bekendste heeft de opmerkelijke naam ‘De Dode Hond’. Op dit eiland leven reeën en het is een mooie plek om even aan land te gaan. De meren zijn beschermd natuurgebied. Langs de groene kust van Flevoland ziet u in het voor- en najaar veel trekvogels. Het hele jaar door komen hier aalscholvers naar voedsel zoeken.

Zuiderzee

Vroeger was dit gebied onderdeel van de Zuiderzee. Het constante gevecht met de zee is nog goed invoelbaar in Spakenburg. De haven, de visafslag, de klederdracht en het plaatselijke dialect maken van dit vissersdorp een unieke plek. Met de bouw van de Afsluitdijk werd het water op de randmeren rustiger. Perfect om voor anker te gaan en bijvoorbeeld te barbecueën.

Bestemmingen aan de Randmeren

Aan de oevers van de randmeren liggen Huizen, Naarden, Almere-Haven, Spakenburg en Nijkerk. In al deze plaatsen kunt u uw vaartocht beginnen en eindigen. De Eem mondt uit in het Eemmeer. Via de Eem kunt u naar Baarn, Soest of Amersfoort. Vanaf het Gooimeer kunt u naar Muiden, Pampus, Weesp of Amsterdam.

Zie ook