slider1
slider2
Muiden-Pampus-uitzicht
bar-salonschip-succes

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij het organiseren van een perfecte vaartocht!

Bel me
Mail mij

Vaargebied Vecht

Varen op de Vecht is in elk seizoen afwisselend en ontspannend. Het ene moment vaart u midden in de natuur, langs overhangende treurwilgen die het water raken. Het andere moment bent u in Weesp of Muiden: charmante steden met een mooi, oud centrum. Het historische hoogtepunt is het Muiderslot, aan het begin van de Vecht. Met zijn torens, kantelen, slotgracht en ophaalbrug spreekt dit middeleeuwse kasteel tot ieders verbeelding.

Foto’s

Statige buitenplaatsen

De rustieke Vecht staat bekend om zijn buitenplaatsen. De meeste stammen uit de Gouden Eeuw. Succesvolle Amsterdamse kooplieden hadden in de Vechtstreek een landgoed waarop ze een buitenhuis, een theekoepel en een tuin lieten aanleggen. Nog steeds worden de ‘buitens’ goed onderhouden. Vanaf het water kunt u ze in alle rust bekijken.

Gemoedelijk

Op een mooie weekenddag is het op de oevers van de Vecht druk met wandelaars en fietsers. Ook op het water wordt uitgebreid gerecreëerd. Omdat professionele schepen het Amsterdam-Rijnkanaal gebruiken, gaat het er op de Vecht heel gemoedelijk aan toe.

Bestemmingen aan de Vecht

Over de Vecht gaat u naar Muiden, Weesp, Nigtevecht, Nederhorst den Berg of Vreeland. Via de Vecht bereikt u gemakkelijk het IJmeer en vervolgens het Markermeer of de randmeren. Ook Amsterdam is vanaf de Vecht op verschillende manieren te bereiken.

Zie ook